ABC bijeenkomst 2018

De jaarlijkse ABC bijeenkomst – 7 juni 2018, foto 1- verliep zeer geanimeerd. De opkomst was vergelijkbaar met die van vorige jaren. Het was opvallend en stimulerend dat er een flink aantal studenten aanwezig was; en het was jammer dat er weinig stafleden van S&F kwamen opdagen.
Het formele gedeelte - de presentaties - werd door de deelnemers zeer gewaardeerd.

Gert-Jan Gruter boeide met zijn presentatie over nieuwe chemie, energie, duurzaamheid (foto 2). Theodoor de Jong, die een loopbaan buiten de chemie koos, vermaakte de aanwezigen met zijn verhaal bij het Ministerie van Financiën over geld dat niet stinkt en de politici die nogal eens moeilijkheden hebben om de betekenis van de gedetailleerde berekeningen, de uitkomst van “maatregelen” op het financiële vlak (foto 3) volledig te begrijpen.

De rector van de VU, Vinod Subramaniam (foto4) vertelde over de uitdagingen voor de VU, de kansen en vooral over de problemen die er toe leidden dat de plannen voor een vergaande samenwerking tussen VU en UvA (nog?) niet kunnen worden gerealiseerd. Met name de integratie van de β- faculteiten is mislukt; hoewel de rector niet zei dat een nieuwe poging onderweg zou zijn, kregen goede hoorders hierover een duidelijke indruk.

De voorzitter van de VCSU, Wesley Saarloos (foto 5) presenteerde de actuele vereniging van S&F studenten; hij ging vooral in op de samenwerking met studenten farmaceutische wetenschappen bij andere universiteiten.

Het reünie gedeelte verliep met veel interacties, napraten over de presentaties (foto 6), uiteraard ophalen van herinneringen en een goed glas ( foto7); ook bij dit gedeelte van de bijeenkomst vielen de studenten op (foto8).

Het bestuur van ABC dankt Jacqueline van Muijlwijk voor de locale organisatie en het maken van de foto’s, de VCSVU voor de hulp bij de catering en de dames van het S&F secretariaat voor de plezierige samenwerking.

Het bestuur van ABC

2-

3

4

9

11

13

19

22